Pegi Mek Donel..ngehehehe

Saturday, 17 October 2009 0 comments
Smalam agak tensi n kalut sket..ada client tetiba datang suh print banner last minute. Baru jer nak gi turun makan, trpaksalah me tahan lapar sampai client ni balik..perut dah berdetum detam mntak makan sampai brbunyik2 tapi me wat bodoo je..Breakfast pun tak sempat nak jamah pagi tadi trus berdesup pegi opis so bayangkanlah tahap kelaparan me mase tu!
Artwork diorg dah buat tapi kna adjust balik sbb ukuran tak sama ngan banner. Bila dah siap nak hantar print, terlupa plak esok cuti deepavali.. (owhh lupe..hepi deepavali!) so trpaksa postphone hantar print hari isnin. Bila dah settle nak turun makan tetiba papa kol bgtahu dah sampai kat bawah..patutla..dah pukul 6 pun..

Me ajak papa makan tomyam tapi tomyam feveret kitaorg tu jauh lagi, so papa suggest makan kat Mek Donel jer..hentam saje la labuu..dah lapoo ni..balik umah jap nak amik budak 2 org tu (me adalah mama yg sentiasa ingat anak2 okehh..) P/S: kalu korang tak ingt mama bila mama ngan papa tua nnti, siap arr korang! Tapi naufal plak tido so bawak put3 jer la..sorry naufal, bukan mama tak nak bawak, nnti naufal tak cukup tido kang, ngamuk2 kat Mc D sape yang susah? Mama jugakkk..ngehehehehe



ni put3 control ayu..cehh..poorah

Papa pun same gak..like father like dother..hehehe



aksi2 put3 yang poyossss


Alang2 makan kat Mek Donel ni, kitaorg pun order set yang dapat gelas coke ni coz today dapat gelas iconic grey. Me mmg sukee sgt kumpul mende2 macamni. Sebelum ni kalu tak dah bley dapat 3 kaler gelas tapi kaler pink plak takde rezeki nak dapat..al kisahnya mase gi Mek Donel drive through ngan my sis ari tuh, elok jer 2/3 kereta depan we all dapat gelas kaler pink, bila turn giliran we all plak dapat kaler biru..isyk..hampeh tul.Bila tanye budak tu cakap.. "baruuu jer habis kak"..Me cakap me nak gelas kaler pink tu gak, siap suh budak tu cari kat store kut2 ada lagi ke. Tapi hampeh...last2 me amik jer la gelas kaler biru tu dengan sedikit kemuncungan dimulut (marah ler tu)..hehehe..




mama n put3




SI COMEL BERBAJU RAYA CONTEST

Monday, 12 October 2009 0 comments
Yuuhuu..
hehehe..mase survey baju budak tadi, me trjumpe plak satu blog ni yg menganjurkan satu contest yang sangat besh utk disertai. Seronot & teruja lak nak join contest ni..kut2 rezeki anak ke..sape tahu kan?? Kalu nak join sila klik sini okehh -> CONTEST Baby Ibu

GOOD LUCK...

Si Comel Berbaju Raya Contest



Cara Penyertaan
~ Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
~ Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:
~ Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009
Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.
~ Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009
Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

Syarat2 Penyertaan
~ Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda (done)
~ Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini (done)
~ Membuat entri mengenai contest ini diblog anda (done)
~ Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) (done)
~ Sila nyatakan nama si comel dan umurnya (done)
~ Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified) (done)
~ Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini (done)




Inilah gambar anak bujang me berbaju melayu..Hehehe


Nama : Putra Muhamad Naufal Iman Bin Ismail
Umur : 1 Tahun 2 Bulan
Kategori : A (Boys)


************************************************************************


Hadiah2 Besh yang ditawarkan..(rugi kalu tak join okehh)


:: Bagi Kategori A ::

Hadiah Pertama
~ Casual Meg daripada Gin & Jacqie-Necklace by S daripada Sherry
~ RM30 Gift Card daripada leanalittleshop
~ 120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online


Hadiah Kedua
~ Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
~ RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
~ 80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online


Hadiah Ketiga
~ Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
~ RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
~ 40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online


:: Bagi Kategori B ::

Hadiah Pertama
~ Colorful Sally daripada Gin & Jacqie-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
~ RM30 Gift Card daripada leanalittleshop
~ 120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online


Hadiah Kedua
~ Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
~ RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
~ 80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online


Hadiah Ketiga
~ Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
~ RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
~ 40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

:: Hadiah Misteri ::

Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)


****************************************************************



Jutaan terima kasih kepada sponsors yang menaja hadiah2 besh ni




Put3 Bikin sHuFFle kat KFC

0 comments



Hari tu kiteorang gi makan kat KFC. Bley tak korang bayangkan kalo anak korang wat shuffle mcm anak me ni kat tmpat public..isykk..hangen je! Tanpa rasa malu n konpiden si put3 ni wat tarian shuffle..ni gara2 ucu diorg ajar wat tarian shuffle la ni..smua dah terikut2...me wat keras jer..lantak la ape org nak kate pun..muka me pun bukan jadi merah lagi dah..terus jadi hijau..hahahahaha..korang tengok la ye..tapi sorry la coz upload video terbalik..me tak tahu nak adjust camne lagi dah...jangan sampai korang tergeliat leher sudaahhh..hehehehe


video



Related Posts with Thumbnails